Bron: ???

De 1ste bijdrage van onze mysterieuze reporter is een feit.

Steken we allemaal onze kop in het zand?

 

Dat is een duidelijke JA. CO2 uitstoot moet verminderen en we moeten ons voorbereiden op extreme natuurrampen, met andere woorden we zullen moeten  aanpassen om te kunnen anticiperen op extreme weeromstandigheden. 

Enkele veranderingen waar we nu al mee te maken hebben:

* Stijgende temperaturen. Gemiddelde temperaturen wereldwijd stijgen, wat kan leiden tot hittegolven en een verhoogde kans op bosbranden (zie Zuid-Europa en zeer recent natuurlijk de oostkust van de USA.

* Veranderingen in neerslagpatronen. Sommige gebieden kunnen te maken krijgen met hevige regenval en overstromingen (dichtbij, Zuid-Limburg), terwijl andere gebieden te maken krijgen met droogte en watertekorten. 

* Smeltende ijskappen en zeespiegelstijging. De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat ijskappen smelten, wat bijdraagt aan de stijging van de zeespiegel van wel 80 centimeter. Amersfoort aan Zee, heeft u dat ooit kunnen denken? Dit kan leiden tot overstromingen in kustgebieden. De waterspiegel gaat stijgen en na een korte opwarming zal de temperatuur gaan dalen.

* Verlies van biodiversiteit. Veel plant- en diersoorten kunnen hun leefgebied niet aanpassen aan de snel veranderende omstandigheden, wat kan leiden tot uitsterven. Vergeet niet dat wij ook behoren tot de diersoorten.

* Gezondheidsproblemen: Extreme weersomstandigheden kunnen ook invloed hebben op de volksgezondheid, zoals een toename van luchtvervuiling en de verspreiding van ziekten. Denk aan: Covid (januari 2020),

Ebola (2014), de grootse Tuberculose (nog steeds actief), 25% van de wereldbevolking is nog geïnfecteerd en dan was er natuurlijk Sars (2003), de vogelgriep en vele anderen nog.

* Economische impact. Landbouw, visserij en andere sectoren kunnen zwaar worden getroffen door klimaatverandering, wat leidt tot economische verliezen en voedselonzekerheid.

Gaat economie en klimaatbeheersing hand in hand?

NEE, het een bijt het andere. Wereldwijd draaien bedrijven (economieën) voor 42,7% op winsten die behaald worden met duurzaamheid. Is dat een haalbare kaart in de toekomst, weer is het antwoord NEE!!

De grondstoffen die gebruikt worden in deze industrie worden uit onze aarde gehaald, denk aan zilver, lithium, mangaan, kobalt, koper, olie, gas, steenkool, ijzererts en anderen. We plegen roofbouw op onze eigen aardkloot tot deze zegt: doe het zelf maar.

Conclusie:

hier kan je een hele lange conclusie aan verbinden. De economische (lees, keiharde doekoes) belangen zijn, op korte termijn, veel belangrijker voor een deel van de bevolking dan klimaatveranderingen toepassen.      Heel begrijpelijk overigens, want  het leven wordt er niet goedkoper op en zeker niet als je raketten de lucht inschiet, zowel commercieel als in oorlogssituaties. Wij, als "voetvolk", zullen waarschijnlijk nooit weten wat er in de kleine kamertjes besproken wordt, maar ik heb een kleine ingang en ben nog aan het "masseren" on daar informatie te vergaren. De rijken worden rijker en armen worden armer, maar dat niet alleen. Een select aantal mensen beslist over oorlog, onrust, vredesverdragen (hoe lang ze ook standhouden). In andere artikelen zal ik hier zeker op terugkomen, so stay tuned!!